IMG_9044.JPG

Hej jag heter Ellen! 

Jag är uppvuxen i Stockholm. När jag var liten ritade jag hela tiden och sjöng i kör och sen när jag gick gymnasiet gick jag musik och tänkte att jag kanske skulle bli operasångerska. Det blev istället så att jag utbildade mig till skådespelare. Och sen har jag jobbat med scenkonst på massa olika sätt. Men längtar alltid efter att allt ska sitta ihop: teater, teckningar, opera...scen, salong, fikarum, korridorer, skogsstigar, havsbäddar... De senaste åren har jag jobbat med att skapa egna projekt och sammanhang för att utforska olika arbetsmetoder och konstnärliga discipliner. Det som hela tiden är min drivkraft är att testa olika sätt att göra saker på. Olika sätt att sätta ihop saker på (eller ta isär). Jag är intresserad av det sköra, fluffiga, krokiga, kantstötta och att skapa rum där vi kanske kan mötas en stund bortom sociala masker, prestation och effektivitet. 

Såhär stod det om mig i projektet som jag jobbade med nyligen:

" Ellen Norlund är skådespelare och konstnär, utbildad på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet 2005-2009. Med teater, interaktiva händelser, salonger, zines, installation mm utfporskar hon mötet mellan bildkonst och teater. Hon har bl a arbetat med med och skapat verk för Malmö Dockteater, Orionteatern, Uppsala Konstmuseum, Ung scen /öst, Potato Potato Scenkonst och Nyxxx. Hon är också med och driver performancegruppen Universalsköte. I sitt arbete utforskar hon det publika deltagandet och former för samvaro där den taktila upplevelsen står i centrum."

Jag har också jobbat mycket med att skapa scenkonst för en ung publik, något som mitt hjärta klappar extra mycket för <3

CV BILD 3.jpg
hemsida paraply.jpg